transfer haberi: Fenerbahçe'den bir dev satış daha! Arda Güler'in ardından Attila Szalai de gidiyor

Arda Güler'in ardından Macar stoper de Avrupa'ya transfer oluyor. Bundesliga'yı 4. sırada bitirerek UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazanan Alman...

Fenerbahçe, Arda Güler'i 20+10 milyon Euro karşılığında Real Madrid'e transfer etmesinin ardından bir yıldızını daha kaybetmeye hazırlanıyor. Macar stoper Attila Szalai'nin, Alman ekibi Union Berlin'e transfer olması an meselesi haline geldi. Bundesliga'da 4. sırada yer alarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazanan Union Berlin, Szalai için Fenerbahçe ile yapılan pazarlıklarda son aşamaya gelmiş durumda.

Başlangıçta 7.5 milyon Euro teklif eden Alman kulübü, Fenerbahçe'den ret cevabı alınca bu rakamı 10 milyon Euro'ya çıkardı. Ancak sarı lacivertli yönetim bu teklifi de geri çevirdi ve teklif 13 milyon Euro'ya yükseltildi. Fenerbahçe, 15 milyon Euro talep ederken, Union Berlin'in 14 milyon Euro önererek transferi tamamlaması bekleniyor. Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Fenerbahçe Kulübü yetkilisi, "İki kulübün bir rakamda anlaşması an meselesi" şeklinde konuştu.

Macaristan'ın Nemzeti Sport gazetesi de 25 yaşındaki futbolcunun kariyerine Union Berlin'de devam edeceğini yazdı. Szalai'nin bu teklifi kabul etmesinde, Union Berlin'in Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olmasının önemli bir etken olduğu belirtildi. Ocak 2021'de 2.2 milyon Euro'ya transfer edilen Macar futbolcunun, kendini Şampiyonlar Ligi'nde göstererek daha büyük bir transfer yapma hedefiyle Union Berlin'e evet dediği kaydedildi.

Attila Szalai'nin Fenerbahçe karnesi ise şu şekildedir:
- Süper Lig: 84 maçta 6 gol, 4 asist
- Türkiye Kupası: 9 maçta gol veya asist yok
- Avrupa Ligi: 12 maçta gol veya asist yok
- Avrupa Ligi Eleme: 8 maçta gol veya asist yok
- Konferans Ligi: 2 maçta gol veya asist yok
- Şampiyonlar Ligi Eleme: 2 maçta 1 gol, gol dışında katkı yok

Toplamda 117 maçta 7 gol, 4 asistlik bir performans sergilemiştir.