Rıza Çalımbay: Bizim için sıkıntılı oldu

Spor Toto Süper Lig'in 34'üncü haftasında Sivasspor, sahasında konuk ettiği Kasımpaşa'ya 2-1 mağlup oldu. Mücadelenin ardından Sivasspor Teknik Direktörü...

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, takımının son maçındaki performansını değerlendirdi. Maçı kazanmak için sahaya çıktıklarını belirten Çalımbay, geçen haftaki mağlubiyetin kendileri için sıkıntılı olduğunu söyledi. Yatabare'nin kırmızı kartıyla zor durumda kaldıklarını ifade eden Çalımbay, bugün ne olursa olsun kazanmak için hazırlandıklarını belirtti.

Maçın başında istedikleri gibi oynayamadıklarını dile getiren Çalımbay, ikinci yarıda çok pozisyona girdiklerini ancak bunları değerlendiremediklerini söyledi. Son dakikalarda buldukları golün önemine de değinen Çalımbay, ilk golü kendilerinin atabilseydi maçın farklı bir şekilde sonuçlanabileceğini ifade etti.

Genç oyuncuların şans verilmesi yönündeki soruya da cevap veren Çalımbay, sezon başında kampa genç oyuncuları da götürdüklerini ve fırsat buldukça oynatmaya çalıştıklarını belirtti. Takımın oyuncusu olan genç oyuncuların da artık oynayacaklarını söyleyen Çalımbay, taraftarların takımı maçlarda yalnız bırakmasından dolayı üzgün olduklarını dile getirdi.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Kemal Özdeş ise kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, son iki dış saha maçında benzer bir oyun sergilediklerini söyledi. İlk bölümün ortada geçtiğini ifade eden Özdeş, sonraki 20 dakikalık bölümde daha doğru yerleşip hücum ettiklerini ve fırsat yakaladıklarını söyledi.

Sivasspor'un geriden uzun oynaması nedeniyle problemler yaşadıklarını belirten Özdeş, ikinci yarıda Sivas'ın daha etkili olduğunu söyledi. Ancak doğru yerleşerek bir gol bulduklarını ve sonrasında da ikinci golü attıklarını ifade etti. Maçın 0-0 giderken Sivas'ın golü bulması halinde onların da kazanabileceğini söyleyen Özdeş, aldıkları 3 puanın önemine değindi.

Kalan 4 maçlarının İstanbulspor ile olacağını belirten Özdeş, bu mücadele ve arzuyu göstermek istediklerini söyledi. Kasımpaşa ve Sivas'ın bulunduğu yerin uygun durumlar olmadığını ifade eden Özdeş, kalan 4 maçlarını kazanarak daha güvenli olmak istediklerini söyledi. Gelecek yılı planlamak için de çalışacaklarını söyleyen Özdeş, takımının başarısı için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.