Özel davet ile geldi, dünya 1 numarası İga Swiatek'i eledi

Tenise 16 ay ara verdikten sonra üç ay önce kortlara dönen ve Wimbledon'a özel davet ile katılan Ukraynalı Elina Svitolina, İga Swiatek'i 7-5, 6-7, 6-2'lik...

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda kadınlar çeyrek finalinde büyük bir sürpriz yaşandı. Dünya 1 numarası olan Polonyalı İga Swiatek, doğum nedeniyle 16 ay ara verdikten sonra kortlara dönen ve özel davet ile turnuvaya katılan Ukraynalı raket Elina Svitolina'ya 2-1 yenilerek elendi. Maç 2 saat 51 dakika sürdü ve Svitolina, 7-5, 6-7 ve 6-2'lik setlerle galip geldi. Svitolina, 2019'dan sonra ikinci kez Wimbledon'da yarı finale kalmayı başardı ve Çek Vondrousova ile karşılaşacak.

Erkeklerde ise dünya iki numarası olan Novak Djokovic, Rus rakibi Andrey Rublev'i 3-1 yenerek yarı finale yükseldi. İlk seti kaybeden Sırp tenisçi, ardından 6-1, 6-4 ve 6-3'lük setlerle mücadeleyi kazanarak adını yarı finale yazdırdı. Djokovic, son 5 sezonu üst üste şampiyon olarak kapattığı Wimbledon'da final için İtalyan Jannik Sinner ile kapışacak. Sinner, Roman Safiullin'i 3-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi.