Milli Takım'da Stefan Kuntz'dan ayrılık iddiaları hakkında açıklama!

A Milli Takımımızın Letonya maçı öncesi teknik direktör Stefan Kuntz basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 Elemeleri D Grubu'ndaki üçüncü maçında Letonya ile karşı karşıya gelecek. Teknik direktör Stefan Kuntz, yarınki mücadeleyi değerlendirdiği basın toplantısında takımın durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Kuntz, yaklaşık 20 aydır beraber çalıştıkları takımın farklı bir kaliteye sahip olduğunu söyledi. Rakiplerinin kendilerini geliştirdiğini belirten teknik direktör, kendi takımlarının da aynı şekilde geliştiğini ve sahaya yansıtmaları gerektiğini ifade etti. Fiziksel olarak güçlü bir takımla karşılaşacaklarını dile getiren Kuntz, takım olarak buna önlem alacaklarını ve en iyi şekilde hazırlanacaklarını söyledi.

Cenk Tosun ve Enes Ünal'ın sakatlıkları sebebiyle forma giyemeyecek olmalarının takımda eksiklik hissettireceğini belirten Kuntz, diğer oyuncuların bu açıkları kapatacağına inandığını dile getirdi.

Rakip Letonya hakkında konuşan Kuntz, takımın hocaları altında bir değişim içinde olduğunu görüyoruz dedi. Ancak neleri iyi, neleri kötü yaptıklarını takımla analiz etmeleri gerektiğini ifade etti. Genel olarak iyi bir takım olduklarını düşündüğünü belirtti.

Kuntz'a kader maçı olup olmadığı sorulduğunda ise her maçın A Milli Takım seviyesinde aynı baskıyı hissettirdiğini söyledi. Şampiyonaya gitmek istiyorlarsa en az 3 rakibini geride bırakmaları gerektiğini belirten Kuntz, sıradaki 2 maçın önemli olduğunu ve hedeflerine ulaşmak için çalıştıklarını ifade etti.

Arda Güler'in harika bir futbolcu olduğunu ve kendini geliştirme fırsatı bulduğunu söyleyen Kuntz, milli takım için çok kilit bir oyuncu olacağına inandığını dile getirdi.

Kuntz, göreve geldiklerinde Dünya Kupası'na katılabilmek ve Uluslar Ligi'nde bir üst lige çıkmak gibi 2 kilit hedefleri olduğunu hatırlattı. İlk hedeflerine ulaştıklarını ancak Portekiz'e elenerek devam edemediklerini söyledi. Salih Özcan ve Ferdi Kadıoğlu gibi önemli futbolcuları milli takıma kazandırdığı için mutlu olduğunu ifade eden Kuntz, yönetimlerinin kafasında olan farklı projelere destek olmaya çalıştığını söyledi.

Son olarak, hedeflerine ulaşmak için ne kadar süre gerektiği sorulduğunda bu kararın yönetimlerinin vereceği bir konu olduğunu belirten Kuntz, takımın başarısı için özveriyle çalıştıklarını sözlerine ekledi.