Mecnun Otyakmaz, Sivasspor başkanlığına yeniden aday! Rıza Çalımbay ve Alex de Souza sözleri...

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, hafta sonu yapılacak olan genel kurulda yeniden kulüp başkanlığına aday olacağını açıkladı. Otyakmaz, 'Hatırı...

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda düzenlediği basın toplantısında, kulübün geçmişine ve geleceğine dair önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıya gazete ve ajans temsilcileri ile Sivasspor Kulübü Asbaşkanlarından Faruk Taşseten de katıldı.

Başkan Otyakmaz, konuşmasına Sivasspor'daki serüveninden bahsederek başladı. 2001 yılında yönetici olarak başladığı görevine 2004 yılında başkan olarak devam ettiğini belirten Otyakmaz, başkanlığının ilk yılında oluşturduğu yönetimle şampiyonluğa ulaşarak Süper Lig'e yükseldiklerini ifade etti. Bu yönetimin takdire şayan işler başardığını ve Sivasspor'un Süper Lig hasretini dindirdiğini söyleyen Otyakmaz, Rıza Çalımbay'ın gelmesiyle birlikte takımın liglerdeki varlığını tekrar ispat ettiklerini belirtti.

Ancak Rıza Çalımbay'ın ilk yılında Türk futboluna yönelik bir operasyona maruz kaldıklarını ve bu operasyonların kendileri için gerçekten çok kötü yıllar olduğunu dile getiren Otyakmaz, bu süreçte 8 ay gibi bir süre hapsedildiklerini ve onur kırıcı bir şekilde nasibini aldıklarını söyledi. Ancak 2016 yılındaki darbe teşebbüsüyle birlikte kumpasın ortaya çıktığını ve kendilerinin de beraat edilerek aklandığını vurgulayan Otyakmaz, Roberto Carlos gibi bir dünya markasıyla anlaşarak başarılı bir sezon geçirdiklerini ve UEFA Kupası'na hak kazanmalarına rağmen mahkeme devam ettiği için turnuvaya davet edilmediklerini ifade etti.

Otyakmaz, sonraki yıllarda Sergen Yalçın ile devam eden sezonun parlak olmadığını, bir sonraki sezon ise kulübün kara bir yıl geçirdiğini belirtti. Ancak 2016-2017 sezonunu şampiyon olarak tamamlayarak Süper Lig'e tekrar kavuştuklarını söyleyen Otyakmaz, Süper Lig'e yükseldikten sonra Samet Aybaba ile tekrar 7'nci olduklarını, 2018-19 sezonunu ise 12'nci olarak tamamladıklarını dile getirdi.

UEFA Avrupa Ligi'nde başarılı işlere imza attıklarını da hatırlatan Otyakmaz, daha sonra büyük başarılara imza attıkları sezonlar serisinin başladığını belirtti. 2. Rıza Çalımbay döneminde önce 4'üncü olarak UEFA Kupası'na katıldıklarını, 2020-21 sezonunu 5. sırada tamamlayarak Konferans Ligi'nde ön eleme oynadıklarını ve 2021-22 sezonunda tarihte ilk defa Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanarak UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne katıldıklarını söyledi.

Başkan Otyakmaz, son kez Sivasspor Kulübü Başkanlığına aday olduğunu açıklayarak, 2020 yılında yaptıkları kongrede Sivasspor'un geleceğini emanet edeceğiz kadroları oluşturma kararı aldığını ancak güven sağlayacak bir kadro oluşmadığı için bu amacını gerçekleştiremediğini söyledi. Ancak hatırı sayılır kişilerin baskısıyla tekrar aday olduğunu ifade eden Otyakmaz, cumartesi yapılacak kongrede tekrar aday olacağını belirtti.

Yönetimde köklü bir değişiklik olacağını da dile getiren Otyakmaz, Erdal Sarılar, Mehmet Oflaz ve Ömer Sepet gibi değerli yöneticilerin maalesef çok yıpratıldıklarını ve benden görev almama yönünde ricacı olduklarını söyledi. Daha geniş bir yönetimle yola devam etmeyi karar verdiğini ifade eden Otyakmaz, emeği geçen tüm yöneticilere teşekkür etti. Yeni dönemde Sivasspor'u devretmeyi düşündükleri gençlere daha çok görev vermeyi planladıklarını belirten Otyakmaz, önümüzdeki dönemde Sivasspor'un hatalarının olmayacağını ve bazı propagandaların etkisinde kalanların gönlüne dokunacaklarını söyledi.

Teknik direktörlük konusunda ise henüz resmi bir görüşme olmadığını ifade eden Otyakmaz, Rıza Çalımbay'a yeni bir teklif yapacaklarını ve eğer anlaşırlarsa gençleri yetiştirme amaçlı bir proje sunacaklarını söyledi. Ancak diğer alternatifleri de düşündüklerini belirten Otyakmaz, yönetim toplantısının ardından adaylarını paylaşacaklarını ifade etti.

Kulübün ekonomik durumu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Otyakmaz, bu sene gelen yayın gelirinin cezalara kurban gittiğini ancak önümüzdeki yıl daha iyi bir ihaleyle gelirlerinin artacağını belirtti. Şu an kulübün 110 milyon borcu olduğunu söyleyen Otyakmaz, kurdaki artış, vergiler ve yayın gelirindeki düşüşün kendilerini zorlayacağını ifade etti.

Başkan Otyakmaz'ın açıklamaları kulüp taraftarları tarafından büyük ilgiyle karşılandı ve umut verici olarak değerlendirildi. Sivasspor'un geleceği ile ilgili atılacak adımlar merakla bekleniyor.