Manhattan'da Türk kadın yüzücü tarihe geçti

Bengisu Avcı, Türk Spor Tarihinde Altın Harflerle Yazıldı

3 Haziran 2023 tarihi, Manhattan'daki North Cove Marina'nın Pier A iskelesi ve Hudson Nehri, Türk spor tarihi için unutulmaz bir geceye tanıklık etti. Milli yüzücümüz Bengisu Avcı, yüzme sporunun açık su branşında dünyada sadece 330, Türkiye'de ise sadece 2 kişinin elde ettiği 'Triple Crown' derecesini elde ederek tarihe adını altın harflerle yazdırdı.

27 yaşındaki Bengisu Avcı, Türkiye'den Manhattan bölgesini yaklaşık 8 saatte yüzerek geçerek Triple Crown ünvanına sahip oldu. Bu başarısıyla birlikte ilk Türk kadın sporcu ve üçüncü Türk sporcu olarak önemli bir başarıya imza attı. Daha önce Eylül 2022'de Catalina Channel ve Nisan 2023'te Cebelitarık Boğazı parkurlarını da başarıyla geçen Avcı, Manhattan parkuru ile üçlemeyi tamamlayarak Triple Crown derecesini elde eden ilk Türk sporcu oldu.

1996 İzmir doğumlu olan milli sporcu, Ege Üniversitesi Spor Bilimleri bölümünden mezun oldu ve kendisi gibi açık su branşında yüzücüler yetiştiren bir antrenör. Türkiye ve Boğaz şampiyonlukları da bulunan sporcu, 2018 yılında Manş Denizi'ni (English Channel) de 11 saat 29 dakikada yüzerek bunu başaran en hızlı Türk kadını oldu.

Bengisu Avcı'nın başarısı, Türk sporcular için büyük bir gurur kaynağı oldu. Hem Türkiye'de hem de dünya genelinde takdir toplayan Avcı, ilklere imza atan bir Türk kadın sporcusu olarak tarihe geçti. Bu başarısıyla genç nesillere de büyük bir motivasyon kaynağı oldu.

Avcı'nın yanında gece boyu tekneyle destek veren Murat Öz ise 4 Haziran 2023 tarihinde Manhattan Adası'nı yüzerek Triple Crown derecesinin ikinci ayağını tamamladı. Bengisu Avcı yüzerken yanında tekneyle gece boyu kendisine destek veren Öz, bu akşam yüzerken Avcı da kendisine aynı şekilde tekneden destek verdi.

Türk sporcuların başarılarına her geçen gün yenileri ekleniyor. Bengisu Avcı gibi ilklere imza atan sporcularımızın başarıları, genç nesiller için de büyük bir motivasyon kaynağı oluyor. Türk sporunun geleceği için umut verici olan bu başarıları takip etmeye devam edeceğiz. Bengisu Avcı ve Murat Öz'ün Triple Crown dereceleri ise Türk spor tarihine altın harflerle yazıldı.