Gianni Infantino: Kadınlar Dünya Kupası için gerekli güvenceleri aldık

Avustralya ve Yeni Zelanda'nın ev sahipliğindeki 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası bugünkü maçlarla başladı.

Auckland şehir merkezinde meydana gelen silahlı saldırı, FIFA Kadınlar Dünya Kupası öncesinde endişe yarattı. Futbol takımlarının konakladığı otelin yakınında gerçekleşen saldırıda, şantiyede çalışan 2 işçi hayatını kaybetti. Saldırgan ise etkisiz hale getirildi.

FIFA Başkanı Gianni Infantino, FIFA Genel Sekreteri Fatma Samoura ve Yeni Zelanda Spor Bakanı Grant Robertson, yaşanan olayın ardından bir araya geldi. Infantino, Yeni Zelenda yetkililerinin çalışmalarını takdir ettiklerini belirterek, FIFA Kadınlar Dünya Kupası'na katılan takımların ve taraftarların güvenliği konusunda gerekli güvenceleri aldıklarını vurguladı. Hayatını kaybeden işçilerin ailelerine başsağlığı dileyen Infantino, olayda yaralananların da yanlarında olduklarını ifade etti.

Spor Bakanı Grant Robertson ise saldırının FIFA Kadınlar Dünya Kupası turnuvasıyla hiçbir ilgisinin olmadığını belirterek, turnuvanın güvenliği konusunda FIFA yönetimine gerekli güvenceleri verdiklerini açıkladı. Yeni Zelanda'nın ev sahipliği yapacağı turnuva için kapsamlı bir güvenlik planı olduğunu ifade eden Robertson, olayla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Yeni Zelanda ile Norveç arasındaki maç öncesinde yapılan 1 dakikalık saygı duruşuyla yaşamını yitiren işçiler anıldı. 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda rekor bir para ödülü dağıtılacak. Toplamda 110 milyon dolar para ödülü verilecek olan turnuvada şampiyonluk elde eden takım 10 milyon dolar, finalist ise 7.5 milyon dolar para ödülünün sahibi olacak.