Galatasaraylı yıldız Fernando Muslera'nın aklı kaptırdığı paralarda mı? Dolandırılma şoku yaşadığı iddia edildi

Karagümrük maçına kadar 26 maçta sadece 19 gol yiyen Muslera son 2 karşılaşmada 6 kez topu ağlarında gördü. Toplamda 85 milyon dolarlık bir vurgun yapıldığı...

Galatasaray, Karagümrük maçı sonrasında Beşiktaş karşısında da önemli puan kayıpları yaşadı ve takımın tecrübeli kaptanı Fernando Muslera'nın performansı camianın ve taraftarların gündeminde yer aldı. Bu sezon ligde 28 maça çıkan deneyimli kaleci, 26 maçta sadece 19 gole izin verirken son 2 karşılaşmada 6 kez topu ağlarında gördü. Muslera'daki performans düşüşü endişe verici olarak görülüyor ve bu düşüşün tamamen mental olduğu öne sürülüyor.

Ancak Muslera'nın yaşadığı dolandırıcılık olayı da performans düşüşünün nedenleri arasında yer alıyor. Futbol dünyasının ünlü isimleri Fatih Terim, Arda Turan, Selçuk İnan ve Semih Kaya gibi özel bir kapalı fon aracılığıyla yatırımlarını katlayabilme vaadine kanan Muslera, toplamda 85 milyon dolarlık bir vurgunun yapıldığı iddia edilen dolandırıcılığın mağdurlarından biri oldu. Yaklaşık 750 bin dolar kaybı olan Muslera'nın bu kaybın ardından çıktığı son 2 karşılaşmada da klasına yakışmayan hatalar yaptığı görüldü.

Galatasaray'ın son iki maçında yenen 6 golün 3'ünde de Muslera'nın bireysel hataları bulunuyor. Karagümrük maçında kaleden oyun kurmak isterken yaptığı hata sonucu Lobjanidze'ye topu kaptıran Muslera, Beşiktaş maçında da tehlikeli bölgede sırtı dönük olan Oliviera'ya riskli pas attı ve bu hatası golle sonuçlandı.

Muslera'nın performans düşüşü, Galatasaray'ın şampiyonluk yarışındaki şansını da azaltıyor. Süper Lig'in ilk 26 haftasında maç başı gol yeme ortalaması 0,7 olan Muslera, son 2 maçtaki 6 golle bu istatistiği 0,9'a yükseltti. Galatasaray'ın önümüzdeki maçlarda Muslera'nın performansının yükselmesi için çalışmalar yapması gerekiyor. Aksi takdirde şampiyonluk yarışındaki iddiasını kaybedebilir.