Galatasaray, Samet Geyik transferini açıkladı!

Galatasaray NEF, son olarak Fenerbahçe Beko forması giyen Samet Geyik'i kadrosuna kattı.

Galatasaray Nef, Fenerbahçe Beko'dan ayrılan Samet Geyik'i transfer ettiğini duyurdu. Yerli oyuncu kadrosunu güçlendiren Galatasaray Nef, 206 cm boyundaki tecrübeli oyuncuyla 2 yıllık anlaşma imzaladı.

1993 yılında Manisa'da doğan Samet Geyik, profesyonel kariyerine 2009/10 sezonunda Bornova Belediyespor'da başladı. Basketbol Süper Ligi'nin önemli takımlarından Tofaş'a transfer olan Geyik, 5 sezon boyunca Bursa ekibinin formasını terletti. Ardından Pınar Karşıyaka'ya transfer olan Geyik, Bursa ve İzmir'deki başarılı performanslarıyla Anadolu Efes kadrosuna girdi.

2017/18 sezonunda Beşiktaş Sompo Japan ile takım kaptanlığına uzanan Samet Geyik, son sezonunda 17 maçta 6.6 sayı, 4.0 ribaunt ortalamalarıyla oynadı. Türk Telekom forması giydiği son iki sezonda ise 7.7 sayı, 4.0 ribaunt ortalamaları yakaladı.

Geçtiğimiz sezonu Fenerbahçe Beko formasıyla tamamlayan Samet Geyik, artık Galatasaray Nef'in bir parçası. Galatasaray Nef'in yaptığı açıklamada, "Yeni evine hoş geldin Samet Geyik. Galatasaray çatısı altında başarılarla dolu bir kariyer dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Galatasaray Nef'in yerli oyuncu kadrosunu güçlendiren transferi Samet Geyik'in takıma ne kadar katkı sağlayacağı merak konusu oldu. Ancak tecrübeli oyuncunun geçmiş performansları, Galatasaray Nef taraftarlarını heyecanlandırıyor. Bakalım Samet Geyik, Galatasaray Nef formasıyla nasıl bir performans sergileyecek?