Galatasaray'da forvet transferi harekatı! Mauro Icardi ile birlikte Luka Jovic...

Forvet transferi için girişimlerini sürdüren Galatasaray, rotayı tekrar Sırp yıldıza çevirdi. Sözleşmesinin bitimine 1 yıl kalan 25 yaşındaki forvet için bir...

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi Elemeleri'nde mücadele edeceği için kısa süre içerisinde sezonu açmaya hazırlanıyor. Süper Lig'in son şampiyonu, öncelikli olarak bir golcü transferi yapmayı planlıyor. Mauro Icardi'nin kiralık sözleşmesinin sona ermesi, Bafetimbi Gomis'in ayrılığı ve Mostafa Mohamed'in Nantes tarafından kadroya katılması sonrası Sarı-Kırmızılılar, hücum hattında santrfor olarak görev alabilecek tek isim Barış Alper Yılmaz'a güvenmek zorunda kaldı.

Bafetimbi Gomis, Galatasaray'daki ikinci döneminin sonunda takımdan ayrıldı. 37 yaşındaki santrfor, bu sezon toplamda 28 kez forma giydi ve 10 gol atarak üç asist yaptı. Mostafa Mohamed ise geçen sezon Nantes'a kiralandı ve Fransız ekibinde kaldı. Genç forvetin 11 gol ve 5 asistlik performansı sonrasında takım tarafından satın alma opsiyonu kullanıldı ve Mohamed de takımdan ayrıldı.

Galatasaray, forvet hattındaki boşluğu doldurmak için Arjantinli süperstar Mauro Icardi'yi transfer etmek istiyor. Ancak Icardi'nin bonservisi için tüm şartların zorlanması gerekiyor. Sarı-Kırmızılılar ayrıca Gomis'in yerine yedek santrfor arayışında.

Galatasaray'ın transfer rotası İtalya'ya çevrildi ve Fiorentina ile 1 yıllık sözleşmesi kalan 25 yaşındaki Sırp golcü Luka Jovic'e teklif yapılacağı belirtiliyor. Jovic'in kontratında 2 yıllık opsiyon bulunmasına rağmen, tarafların yollarının ayrılma ihtimali yüksek görünüyor. İtalyan gazetelerinde yer alan haberlere göre, Real Madrid dönemi sonrasında düşüşe geçen Jovic, yeniden şampiyonluk iddiası olan bir takımda oynamak istiyor.

2019 yazında 63 milyon Euro karşılığında Real Madrid'e transfer olan ancak beklentileri karşılayamayan Jovic, 2022 yazında bedelsiz olarak Fiorentina'ya gönderilmişti. İtalyan ekibinde geçtiğimiz sezon 50 maçta görev alan Sırp forvet, 13 gol ve 5 asistle skora katkı sağladı. Piyasa değeri 8 milyon Euro olarak gösterilen Jovic'in Fiorentina ile 1+2 yıllık daha sözleşmesi bulunuyor.

Galatasaray, yeni sezon çalışmalarına başlamadan önce forvet transferini tamamlamak istiyor. Takımın hedefi ise hem Süper Lig'de hem de Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak. Galatasaray taraftarları da yeni sezon için heyecanlı bekleyişlerini sürdürüyor.