Fenerbahçe'nin teknik direktör adayları kimler? Jorge Jesus sonrası yeni dönem için 5 aday birden... Yerli teknik adam sürprizi...

Fenerbahçe'de beklenen oldu ve Jorge Jesus, Medipol Başakşehir maçının ardından görevinden ayrıldı. Yeni hoca arayışlarına başlayan Fenerbahçe'de 5 isim ön...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Ziraat Türkiye Kupası'nın ardından sarı-lacivertli kulüpten ayrıldığını açıkladı. Medipol Başakşehir'i 2-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe'de, Jorge Jesus'un ayrılığı sonrası yeni teknik direktör arayışları başladı.

Jorge Jesus, kupayı kazanmanın her zaman önemli olduğunu belirterek, Fenerbahçe'nin 8 senedir kupa kazanamaması sebebiyle kazanmanın anlamlı olduğunu ifade etti. Ülkenin en önemli ikinci kupasını kazandıklarını söyleyen Jorge Jesus, oyuncuları, başkanları ve taraftarları için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Jorge Jesus'un Fenerbahçe'den ayrılmasıyla birlikte yeni teknik direktör arayışları başladı. Vincenzo Montella, Abdullah Avcı, Mircea Lucescu, Sergen Yalçın ve Joachim Löw gibi isimler Fenerbahçe'nin teknik direktörlük koltuğu için aday gösterildi.

En fazla konuşulan isimlerden biri olan Vincenzo Montella, Adana Demirspor'da başarılı bir grafik çizmesi ve oyuncuları parlatmasıyla öne çıkıyor. Abdullah Avcı ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor, A Milli Takım, Başakşehir ve Beşiktaş tecrübelerinin ardından Trabzonspor'u Süper Lig şampiyonluğuna taşımasıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Jorge Jesus'un yerine geçebileceği konuşulan üçüncü isim ise Mircea Lucescu. Galatasaray, Beşiktaş ve A Milli Takım'da görev yapan Dinamo Kiev'in Rumen hocası transferi zayıf bir ihtimal olsa da adaylar arasında bulunuyor. Sergen Yalçın ise Beşiktaş'ı şampiyon yaptıktan sonra takım çalıştırmayan bir isim olmasına rağmen, Fenerbahçe'nin başına geçmesi muhtemel isimler arasında yer alıyor.

Son olarak Joachim Löw, Fenerbahçe'nin listesinde yer alması beklenen son teknik adam olarak öne çıkıyor. Alman teknik adam, son olarak 2006-2021 yılları arası Alman Milli Takımı'nı çalıştırdı. 1 Dünya Kupası bir de Konfederasyon Kupası şampiyonluğu yaşayan Joachim Löw, Fenerbahçe'nin teknik direktörlük koltuğunda oturması bekleniyor.

Fenerbahçe yönetimi ise yeni teknik direktörün Mali Genel Kurul'da açıklanabileceğini belirtti. Taraftarlar ise yeni teknik direktörün kim olacağı konusunda merakla bekliyor.