Fenerbahçe, Dünya Fenerbahçeliler Günü'nde Becao'yu açıkladı! Toplam maliyeti 16.2 milyon euro...

Sarı lacivertli yönetim, beklendiği üzere 19 Temmuz Dünya Fenerbahçeliler Günü'nde flaş bir transfer açıklaması yaptı. Bonservisine 9.75 milyon Euro ödenen...

Fenerbahçe Kulübü, 19 Temmuz Dünya Fenerbahçeliler Günü'nde yaptığı açıklamayla taraftarlarını sevindirdi. Yılın en pahalı ikinci transferini gerçekleştiren sarı lacivertliler, Brezilyalı defans oyuncusu Rodrigo Becao'yu kadrolarına kattıklarını duyurdular.

27 yaşındaki tecrübeli stoper için Udinese Kulübü'ne 9 milyon Euro bonservis bedeli ödenecek. Ayrıca Becao'ya yılda 1.8 milyon Euro'dan 4 yıllık sözleşme imzalandı. Böylece transferin toplam maliyeti 16.2 milyon Euro olarak açıklandı.

Fenerbahçe, Becao'nun fiziksel özellikleri ve oyun stili yönünden efsane stoperi Diego Lugano'yu andırdığını belirtti. Brezilyalı futbolcu son 4 sezonda Udinese formasıyla 130 maça çıkarken, 6 gol ve 3 asist kaydetti.

Yeni sezon öncesinde Fenerbahçe defansında önemli bir yer tutması beklenen Becao'nun partneri ise Alexander Djiku olacak. Attila Szalai'nin Union Berlin'e satılması halinde savunmanın göbeği bu ikili tarafından oluşturulacak.

Fenerbahçe'de stoper sayısı Becao'nun transferiyle birlikte 9'a yükseldi. Attila Szalai, Alexander Djiku, Luan Peres, Samet Akaydın, Gustavo Henrique, Serdar Aziz ve genç futbolculardan Emir Ortakaya ile Yiğit Efe Demir de aynı mevkide görev yapıyor.