Cristiano Ronaldo'dan tartışma yaratan Süper Lig sözleri! Lionel Messi'ye gönderme...

Suudi Arabistan ekiplerinden Al-Nassr forması giyen Cristiano Ronaldo, Avrupa futbolunun tepkisini çekecek açıklamalara imza attı. Celta Vigo'ya 5-0 mağlup...

Cristiano Ronaldo, Al-Nassr takımında devam ettiği kariyeri hakkında açıklamalarda bulundu ve futbol dünyasında büyük yankı uyandırdı. Suudi Arabistan Ligi'ni öven Ronaldo, bu ligin Türkiye ve Hollanda Ligi'ni bir yıl içinde geçeceğini söyledi. Ayrıca Avrupa'da futbol kalitesinin düştüğünü ifade eden Ronaldo, Avrupa kapısının kendisi için kapandığını belirtti. Ancak Premier Lig'e dönmek istediğini de ekledi.

Ronaldo ayrıca Lionel Messi'nin Inter Miami'ye transferi hakkında yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan Ligi'nin MLS'ten daha iyi olduğunu vurgulayarak Messi'ye gönderme yaptı. Futbol dünyasında büyük tartışma yaratan Ronaldo'nun bu sözleri, sosyal medyada da çok konuşuldu.

Al-Nassr takımında oynayan Ronaldo, Celta Vigo'ya 5-0 mağlup oldukları hazırlık maçının ardından yaptığı açıklamalarda, Suudi Arabistan Ligi'nin dünyanın en iyi beşinci ligi olacağını söyledi. Bu sözleriyle tartışmalara yol açan Ronaldo, Avrupa kapısının kendisi için kapandığını belirtti ancak Premier Lig'e dönmek istediğini de sözlerine ekledi.

Suudi Arabistan Ligi'nin MLS'ten daha iyi olduğunu söyleyen Ronaldo, Lionel Messi'nin Inter Miami'ye transferi hakkında da konuştu ve Suudi Arabistan Ligi'nin MLS'ten daha iyi olduğunu vurgulayarak Messi'ye gönderme yaptı.

Suudi Arabistan, futbol dünyasında büyük bir yatırım yaparak 2030 Vizyonu çerçevesinde dünyanın yeni finans merkezi ve Ortadoğu’nun cazibe merkezi olmak için girişimlerine başladı. Ülkenin 700 milyar dolar büyüklüğündeki varlık fonu PIF ile devlet petrol şirketi Aramco çok sayıda futbol kulübünü satın aldı. PIF, Suudi Arabistan Pro Ligi'nde mücadele eden Al-Ittihad, Al-Ahli, Al-Hilal ve Al-Nassr futbol kulüplerinin yüzde 75 hisselerini aldı.

Suudi Arabistan ligi takımları, birçok yıldız futbolcuya yüksek maaşlar ve bonservis ödeyerek imza attırıyor. Bir dönem Çin ligi takımlarının baskısı altında kalan Avrupalılar, kendi verdikleri maaşın 10 katı üzerine kadar çıkan Suudi Arabistan ligi takımlarına karşı direnç göstermekte çok zorlanıyor.

Suudi Arabistan Birinci Ligi'nde yaş ortalaması 28 olan ve 500 milyon Euro'dan fazla toplam değeri olan ligdeki takımlar şu ana kadar yaptıkları transferde 150 milyon Euro'ya yakın açık verdi. Bu sezon 100'e yakın futbolcu transferi gerçekleşen ligden giden 90'a yakın oyuncu 15 milyon civarında gelir sağlarken, gelen 83 futbolcuya 150 milyon Euro'dan fazla para ödendi.