Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, en yaşlı aktif teknik direktörler arasında

Şenol Güneş, yaşı itibarıyla de özel bir yere sahip. Dinamo Kiev'i çalıştıran 78 yaşındaki Lucescu, faal olarak teknik direktörlüğe devam eden en yaşlı isim....

 

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Türk futbolunun en kariyerli antrenörleri arasında yer alıyor. Ayrıca, yaşına rağmen meslektaşları arasında özel bir yere sahip. 71 yaşındaki Güneş, dünya genelindeki profesyonel liglerde görev yapan faal teknik direktörler arasında en yaşlı dördüncü isim olarak biliniyor.

Şenol Güneş, 1988 yılından bu yana teknik direktörlük yapıyor. Bu süre zarfında Türk Milli Takımı ile dünya üçüncülüğü elde etti ve Beşiktaş ile 2 Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. Ayrıca, Trabzonspor ile 2 Türkiye Kupası ve 2 Süper Kupa zaferi kazandı. Güneş'in en önemli özelliklerinden biri, beraber çalıştığı her futbolcuyu geliştirip seviye atlatmasıdır.

Başarılı çalıştırıcı aynı zamanda Güney Kore'nin FC Seoul takımında da teknik direktörlük yapmıştır. Futbolculuk kariyerinde ise Trabzonspor'da kalecilik yapmış ve 4 farklı dönemde bu kulüpte görev almıştır. Ayrıca, Boluspor, İstanbulspor, Antalyaspor, Sakaryaspor ve Bursaspor gibi takımlarda da teknik direktörlük yapmıştır.

Dünya genelinde kulüp çalıştıran teknik direktörler arasında en yaşlı isim ise Mircea Lucescu'dur. Dinamo Kiev'de görev yapan Lucescu, 1981 yılından bu yana takım çalıştırmaktadır. 75 yaşındaki İngiliz teknik adam Roy Hodgson ise Premier Lig ekibi Crystal Palace ile 1 yıllık sözleşme yenilemiştir.

74 yaşındaki Luiz Felipe Scolari ise Atletico Mineiro takımını çalıştırmaktadır ve listede 3. sırada yer almaktadır. Şenol Güneş ve New England takımını çalıştıran Bruce Arena ise 4. sıradadır. Diğer isimler arasında 70 yaşındaki Kurban Berdyev (Dinamo Makhachkala), Jorge Luis Pinto (Deportivo Cali) ve Mu-Tsai Chiang (FC Vikings) yer almaktadır.